Kaip atstatyti Ubuntu veikimą?

Z
  • 9 Rugs '12

Prieš savaitę meistrai keitė mano kompiuterio motininę plokštę. Kompiuteryje buvo suinstaliuotos 2 OS: Ubuntu ir WindowsXP. Jie kažkodėl nusprendė, kad tai reiškia netvarką - ir perjungė kad krautųsi tik Windows XP. Kuomet atsisakiau šios neužsakytos paslaugos ir paprašiau atkurti tai kas buvo – man „paaiškino“ kad Ubuntu jau buvo „sugriuvusi“. Jai nebuvo jokio reikalo griūti – nes ji suinstaliuota atskiroje antro hardo particijoje. Dėl tokios meistrų saviveiklos praradau ne tik savo reikmėms pritaikytą OS - bet ir joje buvusią informaciją. Gal kas nors galėtumėte patarti: kokiu būdų man iš Windows XP prisijungti prie Ubuntu? Kompiuterio paleidimo metu Ubuntu OS matosi. Bandant ją paleisti išmeta užrašą, kad sugadintas vienas iš dll failų.

V
  • 9 Rugs '12

...Ubuntu jau buvo „sugriuvusi“. Jai nebuvo jokio reikalo griūti – nes ji suinstaliuota atskiroje antro hardo particijoje. ..

Kiek supratau tai du hardai yra ir antras hardas nepajungtas?
Jei pajungtas instaliuok Ubuntu ir instaliuojant primuotink (pajungk) tik ne formatuok, jei Ubuntu buvo instaliuotas vienu skirsnių.
Jei buvo mount point / ir mount point /home, tai mount point / gali formatuot, o mount point /home - ne.
P.S.
UBUNTU LINUX (LINUX MINT) ĮDIEGIMAS
4 punktas ir žemiau pav., neuždėt varnelės - Format?
http://mantas.malcius.lt/ubuntu-linux-instaliavimas/

Z
  • 9 Rugs '12

Ačiū už pagalbą. Ar teisingai suprantu, kad jeigu neformatuosiu, tai sėkmingai prisijungsiu prie savo ankstesnės informacijos?

V
  • 9 Rugs '12

Taip. Nežinau kaip buvo instaliuotas Ubuntu, jei buvo „skeltas“, t.y turėjo atskirą / home direkcija, tai iš vis gerai ir tikiuosi Ubuntu neinstaliuotas su WUBI pagalba.

Z
  • 9 Rugs '12

Ne. Buvo instaliuotas "grubas". Pirma (tiesiogiai) kraudavosi Ubuntu, o Wndows'ai buvo tik dėl kelių programų, kurios nepasileido per Ubuntu (pvz., turimas spausdintuvas kitaip iš viso nepasileidžia). Dabar, paleidžiant kompiuterį "juodame ekrane" rodo lygiavertę galimybę paleisti Ubuntu. Tačiau bandant paleisti išmeta užrašą, kad sugadintas: "Windows root system 32 hal.dll." ir siūlo perinstaliuoti minėto failo kopiją... Kadangi su problema susiduriu I kartą - tai nežinau iš kur tą kopiją paimti ir į kur (bei kaip) ją perinstaliuoti. Be to aš galvoju, kad problema yra "grubo" nustatymų sugriovime. Informacijos, kaip jį atstatyti iš "Windows" - aš neradau.

W
  • 10 Rugs '12

Taip tavo minetu atveju yra sugriautas grubas.

Greiciausiai kai bandai krauti ubuntu jis nurodo neteisinga particija kur randasi windowsu bootloaderis kuris taciau nesugeba surasti savo windows disko kadangi velgi pasikeite disku "pavadinimai" is to tau ir meta klaida apie hal.dll sugadinima/arba jo nebuvima.

Atstatyti gruba gali su ubuntu live cd.

1 Etapas
Pasileidi ubuntu live cd ir isitikini kad tavo ubuntu diskas gerai pasijungia. Tai yra ar yra ten visi duomenis ir tt.., bei windowsinis diskas.
2 Etapas, bandai istaisyti gruba. Kaip tai daroma turetum rasti sitame forume.