po ubuntu install neveikia w7.

O
  • 11 Spa '12

po ubuntu suinstaliavimo neina w7, bendau recovery windausu aceit neva nera hdd drivers... gal cia del mbr? :/ kaip fix it gal kas kur kalbejo?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 11 Spa '12

w7 yra Microsoft Windows 7 ? Ir parasyk kaip suinstaliavai Ubuntu.

O
  • 12 Spa '12

yra windows 7 cdiske oo ubuntu instalinau y kita patricija. ira tas lyg vadinasi lilo kur startup ka uzkrauti bet pasirinkus win 7 krauna visai kita hdd.
ta prasme gamintojas padares tarkim x: ta recovery win7 jis pirmas hdd skirsnis oo toliau eina c: ir paskuj tik ubuntu tai gal reik kazkaip manau pakeisti y c nu as tik tep manau gal yra varijantu kazkaip taip padaryti.
nes idejus cd win 7 neranda hdd praso drivers.
gal cia visai kas kita

A
  • 12 Spa '12

Jei krauna recovery, ten man rodos turėtų buti "fix boot" ar kažkas pan. Gal taip atstatytum Windows normalų krovimą.

Šiaip nepamaišytų informacija kaip sudiegiai Ubuntu.

@overline rašė:
jau suinstalinau savo metodu:D

O
  • 1
  • 12 Spa '12

@apocalipso rašė:
Jei krauna recovery, ten man rodos turėtų buti "fix boot" ar kažkas pan. Gal taip atstatytum Windows normalų krovimą.

Šiaip nepamaišytų informacija kaip sudiegiai Ubuntu.

@overline rašė:
jau suinstalinau savo metodu:D

ten padariau taip, kur rode tik ntfs formatus is to "incoming" lyg G: nepamenu..
perkeliau reikalinga man info y c: diska tada suformatavau ta skirsny X: ir G: kartu y viena ir instalinau ubuntu.
seip buvo toks varijantas priestai bet veike win7 buvo dar du skirsniai(kurios maciau ant win7) as juos istryniau zinojau kad man ju nereikia ir panasiai "recovery" ir "backup" drive later nepamenu (jai gerai pavadinau).
tada liko dar du skirsniai nematomi ant win7. vienas neimanoma prazeti failu kitas velnias nepamenu(po ubuntu suzinojau kas tam yra win7`niu kaip ir recoveris) bet tas didesnis virs 100mg. o mazas isvis net linuxas nemate.
bet problema ispresta bet klausimas lieka toks kodel win7 nemato hdd kaip tep susijauke oo linux bet kokie mato ir nereik hdd drivers?
sutvarkiau su startup linux "parted magic" vos ne vos nes vokiski dvd:D sunkoka suprasti:D.
tai dbr liko tik 3 patricijos 100mb skirta win7 kazkam, pats setup paprase C:, ir tas tipa incoming dar isnaujo bandysiu viska kurti atgal.... ir mestis vel ubuntu kad butu abu:D
seip dar ant linux "ubuntu" pasiegdavo kritine temp. isijungdavo loptopas gali buti del vaizdo plokstes kad nebuvo tinkami drive nes pastovej pute vinteliatorius...
nzn bandziau aiskiai parasyti po darbo sunku susikoncentruoti:D

O
  • 12 Spa '12

ai dar pamirsau atsakyti del fix boot nebuvo tokio bandziau kazka su win7 cmd bet ir tas pamises neranda hdd :/ imk uzsimusk:D

A
  • 13 Spa '12

Gal particijų lentelė kažkaip įšėjo iš rikiuotės, jei taip ją reikėtų perašyti per naujo (galima ir su gParted įrankiu). Šiaip žmonės susidūre su panašia problema dar pataria pasitikrinti ar BIOS'e SATA mode nėra užsetinta AHCI/UEFI.

O dėl kaitimo, tai forumo paieškoje užrašyk "kaista", turėtų pažerti postų, gal rasi kokių naudingų patarimų (o jei niekas nepadės kurk naują tema).