Koks linux tiktu senam kompiuteriui

M
  • 15 Vas '14

Ar galite pasiulyti kokia man linux os tiktu?
Mano kompiuterio aprasas:
Amd Duron 1,20ghz
128mb RAM
Trident Blade 3D

S
starka
don Pedrilio
  • 15 Vas '14

reikia bandyti ir rinktis. Išskirtinai kur seniems PC, tai bandyčiau iš šitų:

CrunchBang Linux, antiX, VectorLinux, Puppy Linux, LXLE, Swift Linux, GALPon MiniNo, Damn Small Linux, Lubuntu, Bodhi Linux ir t.t.

O jei rankos nekreivos, tai paprasčiausiai plikas debian su lengva DE

T
  • 15 Vas '14

Precise Puppy Linux.

S
  • 16 Vas '14

Manjaro Openbox http://manjaro.org/get-manjaro/
Paprasta, draugiška naudotojui rolling release distribucija.

K
  • 24 Lap '14

Man irgi tai aktualu. Turiu seną laptopą, išbandžiau įvairias distribucijas, po to man patarė pereit prie lightweight distribucijų, bet didelio skirtumo nemačiau tiesiog vieni buvo patogesni, kiti mažiau patogūs, esmė kad geriau nei win bet kokia distribucija...

I
  • 1 Grd '14

Tokiame kompiuteryje neveiks jokia distribucija su bet kuriuo iš DE (net su LXDE). Belieka bandyti kažką iš WM (Openbox, IceWM ir pan.). Siūlyčiau pabandyti kad ir Debian netinst CD pagalba iš pradžių instaliuoti minimalią sistemą ir tada bandyti iš pradžių instaliuoti, pvz., xserver-xorg, SLiM, bet kurį WM, po to kokią nors failų naršyklę (labai lengva yra ROX-Filer, bet siūlau išbandyti daug patogesnę SpaceFM, gal patemps) ir t.t. Bet kuri dabartinė interneto naršyklė pati viena sunaudos visą turimą RAM. Gal tiktų Dillo? Grotuvas galėtų būti MPlayer. Aišku, tai nėra pats lengviausias kelias, bet tokiu būdu galima iš kompiuterio išspausti viską ir dar kažką naujo išmokti.