GRUB

R
  • 6 Sau '13

Sveiki, turiu klausima. Turiu isorini kietaji diska i kuri vakar isirasiau Mint 14 atsikeles dali vietos linuxam. Taigi beda butu ta, kad laptopo hard'e esanciu win8 neprijunges isoroinio HDD nebegaliu paleist, del grub irasyto i isorini, gal kas galit padet kaip sutvarkyt, kad vel win galeciau paleist neprijunges to isorinio HDD? O Linuxus normaliai, tik prijunges prie pc isorini? Butu gerai, jei nereiktu perrasyneti win8

G
  • 7 Sau '13

Šiaip jau klausimus, susijusius su M$ Langų atstatymu ir pan., reiktų užduoti M$ naudotojų diskusijų lentose.

Pabandyk: restore-windows-7-mbr. Senokai nesinaudojau Langais, tačiau, iš pirmo žvilgsnio, viskas ten aprašyta teisingai.

Tam, kad paleistum Mint iš išorinio disko, turi pasirūpinti teisingais nustatymais BIOS - kompiuteris, pirmiausiai, turi bandyti startuoti iš USB kaupyklės.

B
  • 30 Sau '13
Kad paleistų Win 8 be įšorinio hardo - įsidėk windows CD ar DVD ar flash'ą ir ten yra visi repair'ai tame tarpe ir GRUB atsatymas.


Bet problema tame ,kad atstačius GRUB tokiu būdu tikriausiai nebe užkraus Linuxo.  :D

[Redakcija: Prašau nerašinėti kvailysčių; Ghost]

A
  • 30 Sau '13

@bender666 rašė:
Kad paleistų Win 8 be įšorinio hardo - įsidėk windows CD ar DVD ar flash'ą ir ten yra visi repair'ai tame tarpe ir GRUB atsatymas.

Kur jau kur bet Windows diske GRUB bootloader'io atstatymo nerasi.. "GRUB" yra tiesiog programos pavadinimas. Dar yra "LILO", kaip windowsinis bootloaderis vadinasi nežinau. Kai darai fixmbr su windows recovery disku išspiria visus ir įrašo savo.

Šiaip panaši problema buvo sprendžiama temoje: Nebus konflikto su W7 boot-loader'iu?.