pdf failas

R
  • 13 Sau '13

Noriu išsivalyt darbastalį ir niekaip negaliu ištrint failo http://dl.dropbox.com/u/6501087/screen/121212.png Atidaryt irgi meta panašią klaidą. Per terminalą leidžiant klaida kad negali atidaryt. Gal kas turit minčių?, aš ji noriu paprasčiausia ištrint.

G
  • 13 Sau '13

O atsivertus failų menedžerį admino teisėm neleidžia ištrint?

R
  • 13 Sau '13

Ne, tokias pat klaidas rodo.

R
  • 13 Sau '13

Na ištryniau, bet taip kaip su kirviu gavosi... Iš ubuntu live usb, per sudo nautilus . Rodė ant failo prierašą invalid encoding, kažkas su koduote negerai. Kožkokios koduotės neturi mano KDE Pagal įdėją turėjo būti kirilica, bet čia neaiškūs simboliai...

V
  • 13 Sau '13

Viskas dėl koduotės. Pelytės dešnias mygtukas, Savybės pavadink dokas.pdf užverk ir ištrynk.

V
  • 13 Sau '13

@raimeksas rašė:
...Kožkokios koduotės neturi mano KDE Pagal įdėją turėjo būti kirilica, bet čia neaiškūs simboliai...

Windows-1251?

R
  • 13 Sau '13

@Vladasl rašė:
Viskas dėl koduotės. Pelytės dešnias mygtukas, Savybės pavadink dokas.pdf užverk ir ištrynk.

Gerai būtų... Darant tai vėl ta pati klaida

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 13 Sau '13

Kita karta naudok GNU Midnight Commander, jeigu terminale nieko nesupranti.

E
  • 13 Sau '13

o tai is terminalo neleido istrint su rm ar tiesiog nebandei? Nes cia labai įdomu KPŠ buvo.

R
  • 14 Sau '13

Terminale su rm meta tą pačią klaidą, sudo rm- be jokios klaidos, bet ir jokio rezultato- neištrina.

G
  • 14 Sau '13

Kaip Vladasl minėjo, reikia pirmiausiai pervadinti.

mv senas naujas
rm naujas
R
  • 14 Sau '13

Nukopinus į terminalą jo pavadinimą, terminalas šaukia kad tokio failo nėra. Ir jis interpretuoja kažkaip įdomiai, pasipila daugybe panašių į 20%20%20%... simbolių pavadinime.
Nu žodžiu aš susitvarkiau sekmingai jau

G
  • 24 Sau '13

Siūlyčiau (ateityje) ne kopijuoti failo pavadinimą, bet pasinaudoti vadinamuoju “TAB completion” ar bent įkelti nukopijuotą pavadinimą į viengubas kabutes. Manau, žinai, kad sakykim nukeliavus aplankų medyje į reikiamą aplanką, įvedus ls ir 3x spustelėjus TAB klavišą tavo terminale pasivaidens tame aplanke esančių failų sąrašas. Jei failo pavadinimas yra “failo pavadinimas”, tada rm f “+TAB” išsiplės taip: “rm failo\ pavadinimas”.
Šiuo atveju, tarpas buvo pakeistas į “\ ”, analogiškai kiti simboliai turėtų išsiplėsti į kažką panašaus, kaip minėjai: 20%20%20%...