TV pajungimas prie laptopo

W
  • 29 Sau '13

Sveiki,

turiu idomia problema. Jungiu sharp LCD tv per hdmi prie Acer laptopo. Laptope yra Nvidia vaizdo korta ir nvidia draiveriai.

Tv pavyksta prijungti prie laptopo naudojant Xserver display configuration. Taciau nesvarbu kokia rezoliucija bepasirenku, man i telika transliuoja didesni vaizda nei ekranas yra. Dash home elutes matosi tik kox penktadalis, virshutines paneles isvis nesimato. Windowsuose panasi problema irgi budawo, bet ten patampai ekrano geometrija ir issiprendzia. O ka cia daryt?

V
  • 29 Sau '13

Kokia video korta ir tvarkyklės?
LCD TV kokią rezoliuciją? (Greičiausia nestandartinė).
Pabandyk Nvidia Xserver settings nustatymuose, Xserver Display Configuration išstatyt reikiamą rezoliuciją.
Arba pabandyk disper.
Unity aplinkai yra apletas.

sudo add-apt-repository ppa:nmellegard/disper-indicator-ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install disper-indicator
W
  • 30 Sau '13

Hmmz,

pabandziau kitoki varianta ir pavyko, hdmi kabeli pakeiciau vga ir wiskas tvarkoje.
Na veliau dar pabandysiu tavo pasiulytus variantus pasijunges per hdmi.

E
  • 30 Sau '13

Gali būti ir teliko rėžimo problema. Savaitgalį kaiptik jungiau Windowsus per HDMI prie televizoriaus buvo tas pats, kai 1366x768 (aka paprastas HD) viskas tvarkoje, kai 1920x1080 (aka Full HD) išeina iš kraštų. Sutvarkyti galima paprastai: televizoriuje aspect ratio nustatai ne 16:9, o Scanning mode (lietuviškam TV firmware nustatymas vadinosi tik skenuoti), man sutvarkė problemas. Pas mane ant LG televizoriaus susitvarkė. Paradoksas tame kad ant windows'ų game'ą paleidus ant Full Hd fullscreenu viskas tvarkoje, paleidus windowed išeina iš kraštų. Scanning mode sutvarko viską normaliai abejiems atvejams.
Kažkade buvo su raspberry pi panašių problemų, jas išsprendžiau keisdamas HDMI rėžimus (http://elinux.org/RPiconfig#Video_mode_options). Kaip tai atlikti su Ubuntu ant PC nežinau. Pirma pabandyk teliką pareguliuoti (įjungti scanning), o tik po to keisti rėžimus iš kompiuterio pusės. Greičiausiai kompiuteris teisingai paduoda HDMI vaizdą, pagal televizoriaus nurodytus rėžimus, bet po to iškraipo su visokiais aspect ratio.

M
  • 22 Geg '13

Pas mane tas pats buvo su Samsung Smart Tv ir HDMI. reikia TV pasirinkt vaizdo santykį ne 16:9 o "Ekrano pritaikymas"