ubuntu trukdo androidui

A
  • 24 Bal '13

sveiki,
pastebejau kad kai mano laptopas prisijungia prie routerio per wifi tada negaliu prijungti android telefono. Jei tam paciam laptope uzkraunu win7 tai problemu nera. Dar pastebejau kad jei ubuntu prijungtas per wifi tai androida galiu prijungti per wifi jei nunesu arciau routerio. Gal yra kokiu kaip toki nepatoguma istaisyti?

E
  • 25 Bal '13

Čia vienas iš serijos wtf. Pats naudoju Linuxus ir du android įrenginius problemų tokių neturiu. Gali būti kad dažniai routeryje blogai sudėti. Pvz telefonas ir kompiuteris veikia lietuvoje leidžiamu wi-fi dažniu, o routeris rusiškam diapazone. Persidengia šiek tiek eina prisijungti, bet nepavyksta visais kanalais siųsti. Pabandyk routeryje pakoreguoti signalo stiprumą ir patikrink, bei pakeisk dažnius į Lithuania. Routerio nustatymai pasiekiami iš naršyklės dažniausiai 192.168.1.1 adresu. Dažnai būna ant routerio apačios parašyta.
Be to patikrink http://tech.chandrahasa.com/2012/05/31/fixing-wifi-regulatory-rule-in-unix/ šitą, kokia šalis rodoma ir patasyk pvz į Lietuvą.

Be to nežaidei su kompiuterio mac adresais ir routerio firmewaru?

A
  • 25 Bal '13

jau susitvarkiau. Routeris pireli is teo ir ten buvo 802.11 mixed mode. Pakeiciau i b only ir lygtais susitvarke. Lietuva visa laik buvo nustatyta