Naujinimas iš 10.04

N
  • 15 Geg '13

Kaip matyti iš temos naudoju Ubuntu Baltix 10.04. Norėčiau atsinaujinti, bet per atnaujinimų tvarkyklę rodo kažkokias klaidas (pats žalias visiškai moku tik įdiegti išdiegti per programų centrą ir dar kai ką) Manau kad iš disko būtų geriausia tai norėčiau sužinoti iš kur galima parsisiūsti naujausią Baltix versiją. Ir ar įmanoma perdiegti neprarandant esamų dokumentų vaizdų ir t.t. Jei taip įmanoma gal nupasakotumėt kaip tai atlikti, gal nuorodų kur aprašyta pažingsniui ar panašiai. Iš anksto dėkingas.

V
  • 15 Geg '13

1.Greičiausią klaidos susijusios dėl to, kad 10.04 versijos palaikymas pasibaigė.
2.Programinėse įrangos saugyklose nuimk varnelės nuo trečių šalių saugyklų ir pažiūrėk Atnaujinimai >Pranešti apie naują Ubuntu versiją>Ilgo palaikymo versijoms.

  1. Paleidus Programinėse įrangos atnaujinimą turi pasiūlyt 12.04 LTS versiją.
    Atnaujink.
    Jei gausi pranešimą apie dalini atnaujinimą, nekreipk dėmesio tiesiog tęsk atnaujinimą.
    a) jei patinka terminalas
    sudo apt-get update
    
    sudo apt-get dist-upgrade
    
    4.Pajungiam Baltix-ą
    sudo add-apt-repository ppa:baltix/ppa
    
    sudo add-apt-repository ppa:baltix-members/ppa
    
    sudo apt-get update
    
    sudo apt-get install ubuntu-defaults-baltix settings
    
    Berods ir viskas.
N
  • 18 Geg '13

Pratęsiant temą. Pavyko perinstaliuoti į Baltix 12.04.1 iš disko. Ir visi nustatymai bei dokumentai liko. Valio!!! Bet kartu iškilo papildomų klausimų. Tai iš eilės:
Kadangi nepatiko naujas darbstalis (Man pasirodė nepatogus naudojimui) pasilikau su Gnome clasik.

  1. Pagal patarimus naujokams suinstaliavau ir išbandžiau KDE aplinką, bet pasirodė kad labai sulėtėjo kompiuteris. Klausimas ar galima išinstaliuoti KDE ir kitas aplinkas kurių nenaudoju ir kurios užima tikriausiai nemažai vietos?
  2. Tame pačiame Gnome clasik viršutinėje panelėje yra firefox ir ofice leistukai kurie visiškai nereikalingi. Galiu juos kaip nors panaikinti ir iš vis kaip valdyti viršutinę panelę?
    1. Baltix 10.04 aplinkoje labai patogus buvo desktop kube. Dabar kada bandau per nustatymus atsatyti nepersijungia darbalaukiai. Yra desktop valk, bet kube buvo patogesnis.
V
  • 18 Geg '13
  1. Paguglinus dėl KDE manau rasi atsakymą. Pats kažkada išinstaliavau per Synaptik-ą išinstaliuojant KDE paketus, bet tai labai nuobodus metodas.
  2. Alt+F2 ar ( Super (tai mygtukas su Win Logo) + F2 ? )ir viršutinė panele tavo. Užvedi pelytė> dešnias mygtukas > šalint > ir t.t. Galėsi šalinti, aktyvint apletus. Vos ne, kaip - Gnome2.
    Daugiau
    https://help.ubuntu.com/community/Preci ... ssicTweaks
  3. Instaliuok CCSM ir nustatymuose išstatyk Cube.
    sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
    
R
  • 18 Geg '13

Cia paieskokit apie aplinkas kaip idiegt ir isdiegt tvarkingai. Atkreipkit tik demesi i ubuntu versija. http://www.psychocats.net/ubuntu/pureubuntuprecise

N
  • 19 Geg '13

Pavyko išinstaliuoti KDE su ta pačia ar panašia kaip nuorodoj labaaaa...i ilga komanda. Panelės pas mane pasirodo valdosi su Alt+Win. Su kube nesigauna nieko, tiksliau gaunasi, bet valdomi tik du darbalaukiai į kitus du neįmanoma patekti, bet tiek to ne tragedija. Ačiū visiems padėjusiems.

V
  • 19 Geg '13

Išstatai Compize- vertikaliai 4 desktop, horizontaliai 0.
http://askubuntu.com/questions/34572/ho ... s-in-unity