Acer d260-a kokia linux naudoti ?

G
  • 18 Geg '14

Dabar turiu lubuntu, kompiuteris naudojamas video ziureti, gal ka parekomenduotumet ? Neturetu buti sunkiai perprantama.

G
  • 18 Geg '14

Nesupratau, tai neveikia lubuntu kažkas? Pasikeitė poreikiai, nebeužtenka vien filmus žiūrėti?

Ar čia iš serijos: Esu žvalus ir sveikas. Kokias cigaretes patartumėt rūkyti?

G
  • 18 Geg '14

Veikia, bet domina isbandyti kazka naujo, noretusi debian isbandyti, daug geru atsiliepimu skaiciau, bet linux nesu zalias, bet ir nesu pazenges vartotojas, nebus sunku susikonfiguruoti man jos ? Teko puppy linux bandyti tai ten reikejo nemazai pasedeti, kad susikonfiguruoti ko man reikejo, tai tokios manes nedomina

G
  • 18 Geg '14

Tas kažkas naujo ir yra tyrinėjimas,bandant susireguliuoti ,kaip patogiau.Geriausia apsistot prie vienos,bent man.O jei norisi ko naujo,tam yra google.Gali paspaudęs ant paveikslėlio pasidairyt ko naujo pagal šią nuorodą:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Linux_Distribution_Timeline.svg
Tik nepasiklysk

G
  • 18 Geg '14

Turejau 2 favorites 1 ubuntu netbook remix. 2 Pear linux os. Deje abieju nebera Tai db vel kol susirasiu tas kas itiks.

G
  • 18 Geg '14

@grazhve rašė:
Veikia, bet domina isbandyti kazka naujo, noretusi debian isbandyti, daug geru atsiliepimu skaiciau, bet linux nesu zalias, bet ir nesu pazenges vartotojas, nebus sunku susikonfiguruoti man jos ? Teko puppy linux bandyti tai ten reikejo nemazai pasedeti, kad susikonfiguruoti ko man reikejo, tai tokios manes nedomina

Jei nesi užkietėjęs linux vartotojas ir neturi jėgų knaisiotis giliau arba užsiknisti ieškodamas atsakymų - tada geriau tau nebandyti naujų linux atšakų.
Tiesiog apsispręsk, kokio funkcionalumo tau pakanka ir naudokis viena distribucija iki amžių amžinųjų, o kai užaugsi tiek, kad jau norėsis “palįsti ir po kapotu” paklausyti, kaip variklis dūzgia - tik tada pradėsi rūpintis, ką čia tau naujo pabandžius. Iki tol, kam save ir kitus apkrauti problemom?

Paprasti mirtingieji distribucijas de facto renkasi pagal jų išvaizdą. Štai tau patiko Pear linux, turbūt nesuklysiu pasakydamas, kad Steve'as Jobs'as irgi yra vienas iš tavo herojų?
Bet nepatiko Puppy linux, kur turbūt bandei įsidiegti įvairiausių keistenybių ir grafinių prašmatnybių, spjaudamas į tai, kad pagrindinė Puppy funkcija yra būti mažam, t.y. naudoti mažai resursų, kas nesuderinama su įvairiais blizgančiais, godžiais resursams dalykėliais.
Trečią bandei Ubuntu netbook remix ir įtraukei į savo mėgstamiausių sąrašą turbūt tik todėl, kad greičiausiai viskas iškart veikė - veikė kamera, veikė mikrofonas, gal net ir koks skaipas iškart buvo įdiegtas..

Taigi, kaip minėjau, pirmiausiai apsispręsk, ko tau iš sistemos reikia.
Nori blizgučių - yra distribucijų kurios iškart griebia visas naujoves, veikia šlubuodamos, bet veikia. Čia prasideda - “viskas labai gerai veikė, vakar susidiegiau atnaujinimus ir nebeužsikrauna kompas, ką daryt?”.

Turi nestandartinės aparatinės įrangos - tikrai nebandyk diegtis įvairių specialiai apkarpytų distribucijų (pvz. Puppy), nes praleisi ne vieną vakarą aiškindamasis, kas ir kodėl neveikia..

Kai užaugsi tiek, jog suprasi, kad visos jos dažniausiai skiriasi tik savo grafine sąsaja su vartotoju - tokių klausimų (“kokia linux naudoti”) nebekils.

G
  • 19 Geg '14

Tai ir klausiu nusimananciu, kad patartu koki tarpini varianta, kad butu grazus ir kiek galima maziau resursu naudotu, issirinkau tai beliko paklasuti kas maziau resusrsu naudoja: lubuntu, bodhi linux, peppermint ?

G
  • 19 Geg '14

Oi ne, tu taip tikrai neklausei, galiu tave netgi pacituoti:

@grazhve rašė:
Dabar turiu lubuntu, kompiuteris naudojamas video ziureti, gal ka parekomenduotumet ? Neturetu buti sunkiai perprantama.

Peppermint OS yra Lubuntu atšaka, orientuota į debesis (cloud computing). Grafinė aplinka LXDE.

Lubuntu yra lengvesnis Ubuntu variantas, pirmiausiai orientuotas į netbook'us (kaip žinom, tai ne patys galingiausi įrenginiai) bei senesnius kompus. Grafinė aplinka LXDE.

Bodhi Linux - taip pat lengvesnė Ubuntu versija. Ant tiek lengvesnė, kad pirminėje sąrankoje įdiegtos tik 5 programos: Midori (naršyklė), LXTerminal (turbūt aišku, kas tai), EFM (Enlightenment failų tvarkyklė), Leafpad (textinis redagtorius) ir Synaptic (programų diegimo centras), taigi čia sistemą pradėtum statytis nuo pamatų. Grafinė aplinka Enlightenment, t.y. tai, kuom Bodhi labiausiai išsiskiria iš kitų. Ir kaip skelbia kūrėjai, Enlightenment yra labai graži, leidžia prisitaikyti pagal skonį kiekvieną sraigtelį, turi galybę paruoštų temų.

G
  • 19 Geg '14

Kazkada buvau idieges bodhi linux senesne versija, tai labai patiko, bet buvo bugu, dabar paziurejau yra naujesne versija, belieka isirasyti ir pratestuoti Malonu, kad atrasot

S
  • 19 Geg '14

Viena geriausių - Linux Lite. Rekomenduoju.

Greitai bus išleista Linux Lite 2 (Ubuntu 14.04 LTS pagrindo).
Linux Lite 1 kurta Ubuntu 12.04 LTS pagrindu.

Tai mažai resursų naudojanti distribucija (daugiau nei Lubuntu, bet su šiuo kompu turėtų veikti). Labai stabili ir paprasta naudotis

https://www.linuxliteos.com/

G
  • 19 Geg '14

Yra galimybe padidinti ram iki 2gb vietoj 1gb, verta ar jokios naudos neduos ?

G
  • 19 Geg '14

@grazhve rašė:
Yra galimybe padidinti ram iki 2gb vietoj 1gb, verta ar jokios naudos neduos ?

taip, duos, daugumoj atveju apčiuopiamos. dabar tinklapiai sunkūs ir kai dirbi su daug tabų tai greit užkiša ramus (ypač mažai, kaip pvz., 1 GB). Tik kainos klausimas- gal išvis verta mastyti apie visos sistemos pakeitimą- laikas bėga, reikalavimai kinta.

G
  • 22 Geg '14

Isbandziau nemazai os keista bet dabar pasilikau prie windows xp viska susirasiau rodo procesorius apie 1%, ram apie 160mb tik uzimta, tikrai geras rezultatas ir sparta gera. Liko keli variantai tai puppy linux, bodhi linux, macpup gal kas is patirties pasakysite kuri maziau naudoja resursu ?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 22 Geg '14

Koks dar XP?! Virusai sues.

Del patarimo koki naudoti Linux Acer d260-a labai paprasta - naujausia. Su nauju Linux ateina ir klaidu istaisymai, palaiko hw geriau ir panasiai. Na o del GNU/Linux distros patarimas tai cia kaip kam "pagal grozi", bet visi speju cia esantis keicia walpaperi ar tema pagal save (nes kitu skirtumu tarp distru nera).

Geriau patarciau ziureti i pacias naudojamas programas, desktop/windows manageri. Jeigu yra tik 1GB memory, tai ir nenaudosi Gnome Shell ar viso KDE, pasirink ka nors is tiling WM arba fluxbox, openbox. Venk tokiu programu kurioms reikia Gnome arba KDE (tarkim dolphin, Nautilus), nes paleidus tokias programas paleidi ir visa DE.

G
  • 22 Geg '14

As naudoju sita aceri tik vlc video perziurai ir narsykle chrome ar opera ar dar kokia kita, nes narsau nedaug, nes turiu stacionaru, pas mane 2gb ram sitame aceryje. Na turedamas laisvo laiko specialiai norejau isirasyti ir visas os isbandyti, kad suzinoti kaip kas. Bodhi linux kazkada labai patiko, tai rasysiuos juos, nes maziausiai apkrauta ir isirasai tik ko tau reikia.

G
  • 23 Geg '14

Mano galva - be reikalo tu čia blaškaisi. Visos tavo bandytos distribucijos susitvarkytų su darbu, kam tavo kompas skirtas, puikiai. O faktas, kad su viena ramybės būsenoj procesorius burzgia su 16% apkrova, kitoje - 20%, ir vienur naudoja 100MB RAM, kitur 150MB, esmesmės tai nekeičia, nes įjungus filmą, procesorius dirbs su plius 5-10% daugiau apkrovos, analogiškai paaugs ir atminties sunaudojimas. Žinoma, bus kitaip, jei tu žiūri HD filmus ant laptop

Kitu atveju, man tai primena situaciją tokią: “Renkuosi mašiną, su kuria važinėsiu į darbą, kuris yra kitoj gatvės pusėj. Pabandžiau vieną modelį - nuvariau per 1 min. 35 sek., su kitu - per 1 min. 40 sek., bet man rodos, kad su šiuo modeliu sudeginu ~50 gramų mažiau kuro. Galvoju pabandyti dar kelis modelius, bet šiaip esu pasimetęs, ką patartum man rinktis??”

A
  • 23 Geg '14

Darbalaukio aplinkos patogumas (kiekvienas tą patogumą supranta savaip) man yra svarbiau nei keliasdešimt sutaupytų MB ramuose. Savo notebook'e Mate aplinka kuris laikas naudoju ir esu patenkintas.

G
  • 23 Geg '14

Taip ziuriu 720p serialus, nes tik tokios kokybes tera, tai del to ir norisi kuo maziau resursu naudojancios, nes kitos nepavelka 720p. Na as isrankus labai, todel tiek daug isbandau, kuri man "priliptu". Pagaliau radau ta vienintele Lubuntu atlaike visus mano isbandymus, tai ja ir pasiliksiu.