ubuntu 14.4.1 ir AMD

S
  • 12 Rugs '14

sveiki,
jau kuris laikas esu pasineres i LINUX pasauli. siuo metu sedziu ACER ASPIRE ONE ZG5 kompiuteryje (intelio platforma, D945 gt chipsetas, ATOM procesorius, idejau vietoj 8 GB SSD 16-likos). viskas sukasi gerai puikiai, net SKYPE vaziuoja.
turiu problemele-nutariau pereiti su savo seneliu i LINUX Ubuntu kluba (HP Pavilion ze2000, AMD Turionx64). Ipuciau Ubuntu 14.4.1LTS, tik va problema.....jis sukasi zinoma bet kazkaip.....netaip. netaip, kaip sukasi ant intelio platformos... po pirmos i nstaliacijos, po trecio ijungimo prarado OS. teko perinstaliuoti. proco kuleris pastoviai dirba kasip isprotejes-lyg suktusi sunkus procesai-nors tuo metu dirba tik vien ubuntu. karts nuo karto pastringa , tenka isjungti saltu shutdaun-u. klausimmas:

  • gal yras kazkoks relyse skirtas butent AMD platformoms?
  • gal jau senelis nebepaveza, gal perinstaliuoti kazka lengvesnio, pvz. LINUX PUPPY?
    ka patartumete?
T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 12 Rugs '14

Visada gali pasirinkti ka nors kito, bet gali spresti esama problema.

Jeigu nori ja spresti, tai reiktu daugiau detaliu apie paleistus procesus bei ju darba ("dirba tik vien ubuntu" tikrai labai mazai informacijos).

Jeigu nori pasirinkti ka nors stabilesnio, greitesnio ir skirta butent tavo hw, patarciau rinktis pvz toki kaip Gentoo. Pastebejau dabar visos binary distros pradejo naudoti Clang, kas yra geras pliusas serveriams (kur kompiliuojami packages), bet rimtas minusas tiems kas naudoja tokias distras. Gentoo leistu paciam pasirinkti tik tai kas tau reikalinga, bei sukompiliuoti su normaliu kompiliatoriu + optimizuoti butent tavo hw.

Vot pats saves paklausk kaip nori spresti savo problema

G
  • 13 Rugs '14

Kiek man žinoma, nėra tokių dalykų, kaip “optimizuota AMD”, arba “optimizuota Intel”.. OS dažniausiai būna optimizuota x32 arba x64 bitų architektūrai, tačiau tiek Intel, tiek AMD gamina procesorius šioms architektūroms, taigi nebūtų galima sakyti, kad OS suksis geriau su Intel nei su AMD. Vis dėlto, dažnai diegimui skirti atvaizdai 64 bitų architektūrai yra pavadinti amd86_64, kas mažai turi bendro su AMD, tiesiog jie pirmiau nei Intel sugalvojo x64 architektūra (žr.: http://superuser.com/a/128503). Taip pat tradiciškai x32 turi priesagą i686 arba i486, kas taip pat turi labai mažai bendro su senukais Intel Pentium 486, tiesiog taip yra priimta. Šitas žargonas galbūt tave ir klaidina

Tavo konkrečiu atveju reikia žiūrėti grojančius procesus sistemoje, kaip minejo kolega.

ps -elf >> $HOME/Desktop/ps.txt

Vėliau gali prisegti ps.txt arba nukopijuoti jo turinį mums pažiūrėti.

Taip pat siūlyčiau pažiūrėti, ką rodo top įrankis, koks 'load average', jei didelis - kokia tuo metu cpu apkrova, kokie procesai reikalauja daugiausiai resursų išrikiavus pagal atminties sunaudojimą, kokie pagal cpu..

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 13 Rugs '14

Ghost, teoriskai tai imanoma (su salyga, jeigu naudojama distra yra binary).
Tarkim kompiliuojami packages kokiam senam AMD procesoriu turinciam serveri, kuris nepalaiko SSE[2,3,4.*], mmx, mmxext ir tt. Aisku tai nereiskia, kad tik AMD ar Intel tokius instructions palaiko, bet tai turi itakos programos darbui. Tai viena is priezasciu kodel rekomendavau Gentoo. Jeigu yra noro ispausti MAX is savo turimo hw, tai Gentoo yra viena is geriausiu tam skirtu distru.

Daug kas priklauso nuo turimo HW, jeigu tai nera kazkas labai naujo, tai nepatariu naudoti ir tuos 64bits.

S
  • 24 Rugs '14

aciu uz patarimus. siuo metu sedziu LINUX FUNDAMENTALS 5-kiu dienu kurse. tikiuosi po sio kurso suprasiu, ka jus kalbate ir kokios info is manes tikites. jusu prasoma info idesiu si savaitgali. labai dekingas jusu demesiu man, kai Linux arbatinukui (chainikui)

su pagarba,
savas35