Ubuntu instaliacija USB

R
  • 6 Sau '15

Sveiki. Taigi, atsisiunčiau Ubuntu 14.04 versiją. Instaliavau iš USB flasho. Taigi instaliacija pavyko gerai. Bet atkreipiau dėmesį į vieną dalyką: Kai įeini į Computer, rodomi diskai (USB atmintine su instaliaciniais failais neištraukta iš lizdo). Taigi, besinaudojant kompu, lyg ir viskas gerai, bet nesupratau, kokiame loginiame diske sudiegė man OS. Diegti norėjau į 160 GB diską. Coputer rodo:
Volume: 159 GB WD 1600 (Diskas yra WD1600, 160 GB IDE);
Computer: (USB atmintinė), su diegimo failais.
Na galvoju, jei jau atlikau diegimą, OS turėtų būti 160 GB vietos turinčiame diske. Tad USB atmintinę galima ir atjungti. Paėmiau ir ištraukiau atmintinuką. Iš kart dingo darblaukis ir juodame ekrane pasipylė įvairūs parašymai baltom raidėm. Na galvoju, nieko čia rimta - perkrausiu kompiuteri ir nurodysiu jam OS paleisti iš HDD. Bet kad nepasileidžia iš HDD OS. Kompas ima rašyti, "Insert boot disk, and press Enter...". Prijungus atmintinę - perkrovus kompą - viskas gerai pasileidžia.
Taigi klausimas būtų toks: Ką man reikia padaryti, kad po diegimo, operacinę sistema Ubuntu krautų be USB atmintinės? Na kaip pasakyti, baigus diegimą, USB flasha ištraukiu iš lizdo, o operacinė krautusi iš HDD.

K
  • 8 Sau '15

Kai diegiama Ubuntu, ten vienoje vietoje reikia nurodyti, į kokį diską ir skirsnį norima diegti. Gal tiesiog buvo nurodyta diegti į USB atmintuką.
Ten diegiant gana paprastai galima nurodyti ar diegti į standųjį diską, viską iš jo ištrinant, ar diegti šalia esamos operacinės sistemos ir pan.
Gal tiesiog pabandykite perdiegti iš naujo.