Ergonomine klaviatura

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 5 Vas '15

Sveiki,

Tema paprasta, ji apie ergonomines klaviaturas. Tokiu yra tikrai ne viena, kas kiek daugiau domisi greiciausiai zino Microsoft 4000. Reikia patarimo pasirinkti gera, patogia klaviatura kurios kaina nesiekia 100$.

Gal kas turit ideju, patarimu?

G
  • 7 Vas '15

Šiaip įdomu, nori pakeisti seną ar tiesiog pabandyt ergonominę?

Jei keiti seną, kokie buvo pirmi įspūdžiai pradėjus naudotis ergonomine?

Visokių nuomonių girdėjau. Vieni sako, kad labai patogu, kiti - kad tiesiog įpratimo reikalas. Aš kažkaip irgi laikausi nuomonės, kad čia labiau mados ir įpratimo reikalas. Kai pirštai pripranta prie išžaginto mygtukų išdėstimo pradeda atrodyt, kad išties patogu. O šiaip, jei klaviatūros dydis atitinka rankų dydi, dažniausiai tai reiškia, kad klaviatūra nėra per maža, arba kad mygtukai nėra dėl stiliaus/dizaino per daug sugrūsti vienas šalia kito, taip pat mygtukų įspaudimo gylis ir/ar kietumas neatrodo nenatūralūs, tada ir sena gera klaviatūra nevargina nei pirštų, nei riešo.

Manau, kur kas svarbiau pasirinkti patogų krėslą ir akių nevarginantį monitorių. Aš, pavyzdžiui, niekada nesirinkčiau apple moniko darbui, vien dėl blizgaus paviršiaus, dėl kurio, kiaurą dieną į jį spoksant, žiauriai vargsta akys. Geriau pasirinkti panašios rezoliucijos konkurentų produktą su anti-glare apsauga. Taip pat darbo vietos apšvietimas - kad saulė už monitoriaus nešviestų į akis, arba atvirščiai - per petį nešviestų į monitorių.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 8 Vas '15

@Ghost, noriu pabandyti ergonomine. As taip pat girdejau daug geru atsiliepimu. Teko paciam Microsoft 4000 ciiupineti, ispudi paliko gera.