Ubuntu 14.04 išjungimas/restartas

D
  • 3 Kov '15

Kai spaudžiu išjungimo mygtuką dešinėje viršuje su pele, ką bepasirinkčiau - restart ar shut down, rezultatas visada gaunasi tas pats - log out.

Paspaudus mygtuką ant pačio netbooko (Acer Aspire One) išlenda lentelė pasirinkti, spaudžiu restart - restartuoja, spaudžiu shut down - išsijungia. Bet ne visada norisi siekti to mygtuko, norėtųsi kad ir iš desktopo galėčiau išjungti/restartuoti kompiuterį.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 4 Kov '15

Tai zinoma Cairo-Dock klaida #1242112. Atnaujink sistema ir viskas turetu veikti.

Na o jeigu yra priezasciu del kuriu nenori atnaujinti, gali ja istaisyti ir pats:
Surask faila ~/.config/autostart/cairo-dock.desktop ir jame darasyk nauja line:

X-GNOME-Autostart-Delay=30
D
  • 4 Kov '15

O atnaujinti sistemą, tai yra paleist Software Updater?
Jei taip, tai nepadėjo. Einu ieškot .desktop failo.

Negaliu/nemoku atidaryti cairo-dock.desktop. Sako: The application launcher “cairo-dock.desktop” has not been marked as trusted. If you do not know the source of this file, launching it may be unsafe. Ir pasirinkt duoda tik cancel. Kaip atidaryti?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 4 Kov '15

Turbut reikia daugiau detaliu...

Taigi, problema nutinka tada, kai DBUS Unity interface isjungimo/restarto naudoja ne viena programa. Sia klaida tvarko/istaise (bus atnaujinimai jeigu dar nera). Atverti cairo-dock.desktop faila galima su Gedit pagalba. Jeigu tokio failo nera, toks sprendimo budas nepades.

Pakeisti galima parasius sia komanda i terminala (pakeis tik tuo atveju, jeigu toks failas yra):

test -w ~/.config/autostart/cairo-dock.desktop && echo 'X-GNOME-Autostart-Delay=30' >> ~/.config/autostart/cairo-dock.desktop
D
  • 4 Kov '15

Ačiū, komanda į terminalą puikiai suveikė.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 4 Kov '15

Tikiuosi pades, bent raso ubuntistai kad padeda. Na o jeigu jau ne, tai teks palaukti kol problema bus istaisyta Unity/Cairo dock autoriu.