Problema dėl linux diegimo asus N550JK kompiuteryje

M
  • 14 Bal '15

Sveiki, gal galit kas padėti, pirkau naują asus N550JK be OS. instaliavau Mint Cinamon, viskas buvo kaip ir gerai, bet, perkrovus po atnaujinimų, nebegaliu įjungti, bandžiau pakeisti bios nustatymus, kad krautųsi iš CD, ir galėčiau iš naujo instaliuoti Os, bet po to meta tokį:

"Intel UNDI, PXE-2.1 (build 083)
Copyright © 1997-2000 Intel Corporation
This Product is covered by one or more of the following patents:
US5, 307, 459, US5, 434, 872, US5, 732, 094, US6, 570, 884, US6, 115, 776 and US6, 327, 625

Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.53 (02/19/13)
PXE—E61: Media test failure, chek cable
PXE-MOF: Existing PXE ROM

Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"

Kompiuteryje yra EFI Boot Loader.

G
  • 14 Bal '15

Panašu, kad nustatei, jog kompiuteris krautųsi per PXE (per tinklą). Teisingai pakeisk nustatymus ir viskas turėtų pradėt veikt.

Kitas variantas - neteisingai iškepta laikmena (USB, CD), ko pasekoje BIOS neranda ką krauti, todėl bando paskutinį likusį variantą - tinklą.

Jei tavo BIOS atrodo kaip paveikslėlyje apačioje - prijungus tinkamai iškeptą laikmeną, ji, berods, turėtų atsirasti šiame meniu, ją tau ir reikia pasirinkti.
N550JK-bios.png

UEFI šiuo atveju nieko netrukdo - įsidiegei vieną kartą - įsidiegsi ir dar 100.

Kokie buvo atnaujinimai, kas tokio nutiko, kad priėmei sprendimą perrašyti? Priklausomai nuo problemos, yra šansų, kad pavyks atstatyti neperrašius, bet naujokei gali būti sudėtinga, gali tekt apsišarvuot kantrybe.

M
  • 15 Bal '15

Ačiū, bet man tai nepadeda, nes kompiuterio kietas diskas yra su UEFI, (kuriam, ko gero, neatitinka sertifikatas) nustačiau bios, kad būtų prioritetas iš usb, jį bios nustatymuose rodo, bet po perkrovimo kompo vistiek nepaleidžia, meta tą patį įrašą. Po pirmo įdiegimo viskas buvo gerai iki perkrovimo po atnaujinimų, o atnaujinimus siunčiausi dėl skype, (nebuvo garso ir vaizdo)

G
  • 15 Bal '15

Pabandyk, kaip aprašyta čia - pataria išjungti fast/secure boot.

Taip pat gali peržiūrėti oficealų Ubuntu diegimo gidą, skirtą diegti su UEFI. Kaip ir minėjau - UEFI nėra kažkoks baubas

Kokius atnaujinimus diegei, pagal kieno, kokius (kur surastus) nurodymus/instrukcijas? Diegiant sisteminius / oficealius atnaujinimus tokių dalykų, kaip nebeužsikrauna kompas, beveik nebepasitaiko šiais laikais Reikia atkurti, ką konkrečiai darei, tada bus aišku, ką sulaužei. Kadangi įtariu, jog diegimo komandas skolinaisi iš kažkokio tinklapio, pasakyk kur jas radai, ir kurias, kiek jų įvykdei bei kaip sekėsi.

M
  • 13 Geg '15

Atnaujinimus siunčiausi dėl skype, neveikė, bet po to pasibaigė džiaugsmas su Mint, dabar turiu Ubuntu LTS, viskas veikia, išskyrus skenerį daugiafunkciniam, xsane nemato jo, nors printeris spausdina. Susimečiau tvarkykles pagal savo daugiafunkcinį, bet nepadėjo:( Daugiafunkcinis Canon pixma MX395. Jei kas žinot, patarkit, kaip sutvarkyti, nes skenuoti reikia dažnai.
Ačiū:)

G
  • 13 Geg '15

Bandyk pagal šitą gidą:
http://blog.kenweiner.com/2011/04/using ... -with.html

Sako, kartu su tvarkyklėm turi susidiegti kažkoks “Scan Gear MP”, gal jis tau geriau veiks nei xsane?