Įrašymas išCD

U
  • 26 Bal '15

Sveiki, esu naujokas tiek linuxuose, tiek forume, todėl prašau nepykti jei šis klausimas jau buvo aptartas, bet man atsakymo rasti nepavyko.
Niekaip negaliu įrašyti programos iš CD. Programa kompakte yra "linux.x86.tar.gz" formate (pakete).
Bandžiau įrašyti per terminalą, bandžiau per Synaptic ir per Ubuntu programų centrą. Neivienu atveju nematau programos esančios kompakte.
Ką netaip darau

G
  • 26 Bal '15

Sveikas.

.tar.gz reiškia, kad turi programos archyvą (panašiai kaip zip*), greičiausiai “source code” (išeities kodo) pavidalu. Tokiu atveju naujokui įsidiegti gali būti keblu, nes turėsi susikompiliuoti savo programą.

Kokia tai programa? Jei tai nėra kažkas super specifinio - greičiausiai ją galima įdiegti iš Ubuntu programų centro / saugyklos. Beje, kuria Ubuntu versija naudojiesi - 14.10?

U
  • 26 Bal '15

Naudoju Ubuntu 14.04LTS, o programa noriu instaliuoti Qcad profesional.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 26 Bal '15

As manau, kad pas tave jau surinkti ELF failai, todel su tar komandos pagalba gali isskleisti ir paleisti programa.

Gali paprastu budu tai padaryti, failu manageri nukopijuok linux.x86.tar.gz faila i tarkim Downloads direktorija esancia namu direktorijoje, tada paspaudes desini peles klavisa ant failo pasirink "Extract here". Ten rasi README faila, kuriame jau bus detaliau parasyta kaip paleisti norima programa.

G
  • 26 Bal '15

Pabandžiau parsisiųsti jų trial versiją iš čia. Siunčiausi x86_64:
http://www.qcad.org/archives/qcad/qcad- ... _64.tar.gz

Siunčiausi ant darbalaukio, tad toliau dariau taip:

cd $HOME/Desktop;
tar -vxf qcad-3.9.1-linux-x86_64.tar.gz;
cd qcad-3.9.1-linux-x86_64;
./qcad;

Jei įsigijai jų Pro versiją - veiksmų seka bus ta pati, tik archyvo pavadinimas gali skirtis, tad pasikeisk atitinkamai.

Berods, galima tą patį atlikti nukeliavus failų tvarkyklėj į papkę, kur išskleidei archyvą, bei paspaudus pelės dešinę ant qcad failiuko, tada pasirinkus “run in terminal” ar panašiai..
Nepamiršk, kad CD/DVD negalėsi išskleisti failų, tad pirmiausiai nusikopijuok šį archyvą, sakykim, ant darbastalio.

Rezultatas:

@Techtronic rašė:
Ten rasi README faila, kuriame jau bus detaliau parasyta kaip paleisti norima programa.

readme visiškai niekam tikęs - vien info apie tai, kokiose OS QCAD dirba

U
  • 27 Bal '15

Dėkoju už patarimus, programą pavyko paleisti ir pasirodo labai paprastai.
Padariau copy-paste iš kompakto į Atsiuntimai "Qcad for linux" faila, ji atsidariau, jame radau "tag.gz" failiuka, ji isskleidžiau, o atidarius jau isskleista failą "linux.x86" jame radau programos paleidimo ikoną "qcad", ant kurios paspaudus startavo programa.
Taip ir likau nesuprates kaip cia viskas susiinstaliavo ,nes jokio instaliavimo nebuvo.

Tuo pačiu norėčiau dar paklausti ar įmanoma paleisti šitą programą linux aplinkoje "http://apskaita5.codeplex.com/". Tada galėčiau visai atsisakyti vindowsų, nes dabar vien dėl šitos programos turiu persijunginėti į vindows.

G
  • 27 Bal '15

Nesusijusiem klausimam turi kurti naujas temas.

Bet.. Pažiūrėjus į tariamą tos programos source kodą susidaro įspūdis, kad programos branduolys parašytas su VBScript, arba kitaip tariant, programa parašyta išskirtinai veikti windows aplinkoje.. Visgi, jei rankos labai niežti - gali bandyti paleisti per wine. Tai tokia programėlė, skirta nesudėtingiems windows'iniams dalykėliams paleisti linux aplinkoje.

U
  • 27 Bal '15

Ispejima supratau.
O per wine paleisti neišėjo