Dėl skirsnių kūrimo-išsaugojimo

N
  • 2 Vas '16

Priešistorė Naudojau openSuse 12.3 bet pasirodė pranešimai kad distribucija nenaujinama, nepalaikoma ir pan. Nutariau įdiegti naujausią Leap 42 . Pavargau gerokai, dar kartą didelis ačiū embar už pagalbą ir lyg viskas susitvarkė tik man rodos mano kompas nenoriai "veža" tą distribuciją. Tai langai sulėtintai persijunginėja, kažkoks mirgėjimas tarpais atsiranda. Taigi parsisiunčiau LinuxMint 17.7 atrodo. Bandant diegti skirsnių automatinis skaidytuvas siūlo naudoti visą diską o perjungus rankinį yra du pasirinkimai: sda ir sdb . Žiūrėjau, visi skirsniai vienu sda pavadinimu tik sunumeruoti. O ten ir Windovs7, ir dar du nepriklausomi skirsniai su dokumentais ir nuotraukomis kurių prarasti nenoriu. Baiminuosi ką nors ir daryti. Ką patartumėt?
P.S. Pradėjau nuo Ubuntu10, paskui toliau ir dabar nešiojamam įdegta Mint17.3 bet visur galėjau pasirinkti kur diegti o čia kažkas nesuprantamo...

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 2 Vas '16

Man atrodo nera tikslo aiskinti viska nuo A iki Z jeigu paciam nera noro dometis.
http://www.youtube.com/watch?v=yr0D_tD1244
https://www.youtube.com/watch?v=yr0D_tD1244

N
  • 2 Vas '16

Jeigu toks diegimas kaip Jūsų nurodytuose filmukose būtū tai ir klausimų nebūtų kilę. bet kaip sakiau mano atveju pasirinkti skaidinius nėra galimybės. Bandysiu senesnę versiją parsisiūsti...
Tikriausia neskaitėt kad ankstesnes versijas pats diegiau. Tada ką praleidau ir nesidomėjau?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 2 Vas '16

Kas cia gali buti neaisku, pasirenki i koki nori skirsni rasyti ir spaudi next, valio.
Problema tame kad nezinai kur kas yra skirsniuose? bet atrandi kur yra failai ar net windows, tai gal problema nes pamirsta kur buvo instaliuota buvosi distra?

Jeigu pasirenki formatuoti visa diska, tai installer'is butent tai ir padarys, jeigu pasirinksi sda1 kuriame buvo centos tai ir suformatuos ta skirsni bei i ji instaliuos nauja distra...

Naudok sio forumo search, tikrai ne karta diskutuota tema.

E
  • 2 Vas '16

@Namai rašė:
man rodos mano kompas nenoriai "veža" tą distribuciją. Tai langai sulėtintai persijunginėja, kažkoks mirgėjimas tarpais atsiranda.

Šiaip tai ne distribucijos bėda dėl grafikos lėtumo/vangumo, bet pasirinkta darbalaukio aplinka, jos parametrai, vaizdo plokštės tvarkyklės (nuosavybinės paprastai spartesnės), RAM.

KDE Plasma 5 veiks greičiau, jei parinksi kompiuteriui tinkamą grafikos vaizdavimo sistemą (K> Parinktys (ar Nuostatos) > Darbalaukio nustatymai (ar Sistemos nuostatos) > Ekrano konfigūracija > Kompozitorius: rekomenduojama OpenGL), pakeisi efektų animacijos greitį į „akimirksniu“ ar net visai išjungsi kai kuriuos darbalaukio efektus... Jei kompiuteriui trūksta RAM, gali išmesti RAM rijiką Akonadi ir ją nuo jos priklausančias tokias KDE programas kaip Kontact, Korganizer, Kmail ir jų vietoje (jei reikia) įsidiegti lengvesnes alternatyvas. openSUSE Leap neturi 32 bitų versijos, bet ją turi openSUSE 13.1, 13.2 ir Tumbleweed – 32 bitų versijos mažiau ryja RAM nei 64 bitų.

Į openSUSE (kaip ir į kitus platinamuosius paketus) gali įsidiegti įvairiausias kitas lengvesnes aplinkas, pvz., Enlightenment, Cinnamon, RazorQt, LXQt, LXDE, Trinity...

N
  • 9 Vas '16

Rezultatas: visos nesėkmės ir neaiškumai pasirodė visu gražumu - nugaišo diskas. Priežastis kol kas neaiški, atidaviau specams gal nors duomenis ištrauks.