Pragaras užšąlo (Ubuntu for ...)

7
  • 5 Bal '16

Ubuntu for Windows 10! Gal kas galit plačiau paaiškint, papasakot apie šią naujovę, kad atkeliaus greitu laiku į Windows 10 bach console? Microsoft bendradarbiavo su canonical ir sukūrė tai ką rašo čia http://www.zdnet.com/article/microsoft-and-canonical-partner-to-bring-ubuntu-to-windows-10/

Kaip ideologiškai paaiškint šį paradoksą ?

S
Shookees
Paulius
  • 1
  • 6 Bal '16

Kiek teko skaityti naujienose, tiesiog Ubuntu programinė įranga bus prieinama ir Windows platformoje. Žinant, kad anksčiau Canonical skelbėsi pereiną prie Qt technologijos, tai atrodo pakankamai paprastas sprendimas, kad dalį savo žmogiškųjų išteklių paskirstų ir Windows platformai vardan to, kad populiarintų savo produktus. Man kaip tik paradoksalu atrodo segmentacija ir programinės įrangos nepasiekiamumas dėl platformų skirtumų tokiais laikais :)

Man atrodo, kad pastaruosius kelis metus Ubuntu yra labiau besiorientuojanti į serverinę pusę, kas, man atrodo, turėtų būti finansiškai artimesnis kompanijai tikslas. Viena iš susijusių naujienų, Canonical bendradarbiavimas su Tele2 serverinėje pusėje.

S
  • 6 Bal '16

Ubuntu for Windows 10 yra tas pats, kas Wine. T.y. Wine moka vykdyti exe failus, Ubuntu for Windows projektas moka vykdyti Linux ELF vykdomuosius failus. Tai reiškia, kad Windowsuose bus galima paleisti daugiau/mažiau bet kokį vykdomąjį failą. Žinoma, tai nereiškia, kad galima bus paleisti visiškai bet ką, nesuderinamumo problemų neišvengsi, bet Ubuntu for Windows 10 projekto tikslas yra padaryti aplinką, kad tų nesuderinamumo problemų išliktų kiek įmanoma mažiau.

Ideologiškai, mano asmenine nuomone, tai yra ženklas, kad Linux laimėjo Web programavimo srityje ir Microsoft bando kažką su tuo daryti.

Kas iš to gausis, bus matyt.

7
  • 6 Bal '16

Čia jau kiekvieno įsitikinimas kas ką "perkando", "perlaužė", laimėjo... Microsoftas nebendradarbiavo su linuxais viešai nuo pat jų atsiradimo, galėtų be jų pragyvent dar bile kiek. Microsoft išplėtoję savo serverius, visos linuxinės alternatyvos yra stipriose pozicijose, tik tiek kad nepopuliaru kaip Linux ir tiek. Dar skaičiau kad čia ne kaip Wine, ne virtuali mašina, o .. transliuoja tiesiogiai į Windows suprantamas instrukcijas. Dar skaičiau, kad čia orientuota kūrėjams, o jų nuomone, jiems nereikės naudoti Linux namuose norint prisijungti prie darbo Linux kompo.

S
  • 9 Bal '16

Dėl to, kas laimėjo, tai nevisai įsitikinimas, yra ir duomenų:

Last year, Mac edged ahead of the Linuxes as the number 2 operating system among developers. This year it became clear that trend is real. If OS adoption rates hold steady, by next year's survey fewer than 50% of developers may be using Windows.

Pagal StackOverflow duomenis, programuotojai vis labiau renkasi OSX arba Linux, vietoj Windows, būtent šią tendenciją ir laikau Windows pralaimėjimu programavimo srityje.

Palyginimą su Wine radau čia:

A team of sharp developers at Microsoft has been hard at work adapting some Microsoft research technology to basically perform real time translation of Linux syscalls into Windows OS syscalls. Linux geeks can think of it sort of the inverse of "wine" -- Ubuntu binaries running natively in Windows.

7
  • 9 Bal '16

OSX dėl blizgučių ir iOS, Linux dėl androido (kokia situacija su IoT ?) Realiai nematau kodėl turėtų rinktis labiau nepopuliarius sprendimus... Tiek to, neimu į galvą šito, jau vien tai kad Microsoft bendradarbiauja su Linux.. kažkoks nonsensas. Kita vertus, žiūrint kitu kampu, kas gero yra sukurta kitų sistemų pagrindu perkelta į Windows. Pvz, Apache server sukurtas buvo Linux sistemai. Dėl Windowsų populiarumo kažkas sugalvojo perprogramuot Windowsams (nepaisant greičio nuostolio). Dabar atėjo Basho eilė, ik jau iš Microsofto... ištiesų, nonsensas... Skaičiau, kad bus galima iš basho pasiekti Windows failų sistemą (t.y. viską kas C:\ ir kt). Įdomu, kaip darbas vyks su jais? Kaip su permissionais ir kitais skirtumais? Kas bus kai pamėgins pakeisti nesuderinamus parametrus?

A
  • 15 Bal '16

Iš kitos barikadų pusės girdėjau tokį paaiškinimą: „Gan logiškas žingsnis, jei pradedi kampaniją, kad linux pažeidžia jų patentines teises ir kad linux priklauso microsoft.“