elementary OS 0.3.2 Freya + Alcatel One Touch 2012

D
  • 8 Bir '16

elementary OS 0.3.2 Freya + Alcatel One Touch 2012 - klausimas toks: kaip šį telefoną panaudoti kaip modemą per USB? Negaliu paleisti nei PC Suite per Wine, nei kaip kitaip neprisijungia (bandžiau Wammu ir BitPim). Tegu neveikia kaip PC Suite, ten visokių sms nesiuntinėja ir t .t., tačiau aš teledūškei moku už 1 Gb kas mėnesį, tai būtų faina juos kartais ir panaudoti.
Čia kažkokių draiverių trūksta, kad kompas kaip modema tą telefoną matytų, bet kokių?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 8 Bir '16

Nezinau tokio kaip elementary OS ar Alcatel One Touch, bet jeigu GNU/Linux based tai gal tiks https://ubuntu.lt/topic/8151/telefono-webcamas-linuxe/

D
  • 9 Bir '16

Telefonas ne Android... su Windows pasileidžia per PC Suite... man reik ant Linux.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 9 Bir '16

@Dimavicius, ten ne Android, o parasytas budas kaip connect GNU/Linux mobile phone prie GNU/Linux be PC-Suite aplikacijos.
Tokiu budu be didesnio vargo naudojuosi telefone esanciu internetu savam kompe ar atvirksciai, o ir reikalui esant paleidziu ji kaip web-cam.

Kadangi jusu atveju nera naudojama GNU/Linux OS (elementary OS? Alcatel One Touch?) tai nesuprantu ka tokia tema daro siame forume :-)

D
  • 1
  • 9 Bir '16

elementary os yra linux distro? ne?
Alcatel One Touch 2012 yra ne smartphone'as, o dumbphone'as. Kaip dar aiškiau suformuluoti klausimą?
Nusipirkau telefoną, kuris nėra išmanusis. Jungiu prie kompiuterio per USB kabelį, noriu telefoną pnaudoti kaip modemą. Jei kompiuterio OS būtų Windows, tai viskas puikiai veikia, paleidus Alcatel PC Suite. Tačiau mano atveju kompiuterio OS -- Elementary OS Freya (Linux distro). Todėl klausiu, gal kas yra susidūręs su tokia problema ir gali patarti, kaip ją spręsti. Kol kas tik gavau patarimą, kaip prijungti prie kompiuterio smartfoną su Android OS. Mano Samsungas ir be viso to puikiai tą atlieka. Esmė tame, kad Alcatel neturi jokios OS, na turi, bet savo dambfonišką.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 3
  • 9 Bir '16

Kadangi jau pradejai dometis ka turi tai galima padiskutuoti ko reikia.
Pirma tai pasirink GNU/Linux distra kuria imanoma naudotis tam kad nereiktu spresti distros problemu (kuriu savaime aisku yra daugiau nei vartotoju naudojanciu ta distra).

Toliau, jau daviau linka kur diskutuojama kokiu Linux driveriu/moduliu reikia kad galetum (jeigu tai imanoma) naudotis telefone esanciu internetu. Juos rasti galima Linux config'e arba naudojant grep CDC /boot/config-$(uname -r)

1
2

Kad butum tikras arba kad gauti daugiau detaliu kaip kas nutinka ar ka Linux daro pajungus telefona gali panaudoti komanda:
dmesg -w
Tarkim bus kazkas tokio:

...
usbcore: registered new interface driver cdc_ether....
....

Linux aptikes nauja prietaisa uzkraus tinkama driveri/moduli, tuom isitikinti gali parases komanda:

lsmod

Outpute rasi visus modulius kuriuos Linux naudoja ir tarp ju bus usbnet ir/arba cdc_ether. Jeigu viskas teisingai pamatysi nauja NIC usb0 arba usbcore0.

ifconfig
...
 usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr HH:AA:CC:KK:EE:RR 
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B) 
...

Toliau paleidziam dhcp (priklauso nuo telefone esancios OS) ir nurodom aplikacijom kuri NIC naudoti.

Kaip ir rasiau jau tai ne karta forume ir net daviau nuoroda.

D
  • 9 Bir '16

Kas negerai su elementary os? vienintelė bėda, kad negaliu to telefono prijungt, nors anokia čia ir bėda... o šiaip, šita os man mažiausiai stringa, su ubuntu turėjau bėdų dėl wifi atsijunginėjimo ir t. t. be to, gnome mano teplepui persunkus, o kiti nepatinka iš principo. štai elementary patinka. gražu ir malonu. ačiū techtronic už patarimus, bet man rodos aš tiesiog fiziškai nepajėgus įsigilinti į visą šitą marmalą ;)

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 9 Bir '16

@Dimavicius as daug metu kaip ~heitinau~ Ubuntu distra, bet su nauja versija teko susipazinti kiek arciau ir tikrai labai nustebino savo greiciu ir stabilumu. Kas blogai su elementary os? Na visu pirma tai pavadinimas, ten "elementary os" kaip apache "www serveris". Antra naudotoju skaicius kas padaro sia distra ne user-friendly. Trecia tai visi naudotojai tokiu distru yra problema ir ju problemos yra dar didesne problema :-)

Jeigu ko nesupratai gali klausti, tarkim rekomendavau Ubuntu todel, kad greiciausiai visas tas procesas ten yra automatizuotas. Ir ne, leciau negali veikti Ubuntu, nes keistai kvailu pavadinimu pavadinta distra nieko savo nera sukurus, kas reiskia jog gali ta pati elementary os naudojama DE/WM (desktop environment/window manager) naudotis ir ant Ubuntu.

D
  • 9 Bir '16

Dual-Core Intel® Celeron® 2957U @ 1.40GHz, RAM 1,8 GiB
Nori pasakyti, kad Ubuntu 16 paleisiu ir viskas lengvai veiks?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 2
  • 9 Bir '16

Noriu pasakyti, kad bene i visas GNU/Linux distras galima instaliuoti ta pati ka naudoji kartu su elementary os.

Tarkim elementary os naudoja GNOME 3 compositing/window manager pavadinimu Mutter bei dock'a Plank. Suprantama kad jas bei daugeli kitu programu iskaitant DE ar WM kuriu GNU/Linux yra tikrai daug gali naudoti ir ant Ubuntu.

Bet kuom gi skiriasi distros ?

I tai atsakem jau ne karta forume, bet kaip pastebejau neskaitai apie "marmalus" kuriu nesupranti ir nenori suprasti, na bet kad kitiems atsidurusiems i sia tema butu paprasciau tai stai copy/pasted is senos temos su keleta pakeitimu.

In 16 Apr '12 - Kuom skiriasi GNU/Linux distribution viena nuo kitos?

  • Base operating system
  • Software management/updating
  • Hardware management
  • Desktop environment/theme
  • Proprietary extras
  • Community

Base operating system:

Tai kaip pvz init procesu, daugelis distru dabar naudoja systemd ar kad ir Auth, naudoja savus budus (autentifikacija).

Software management/updating:

Diegti jusu megiamas programas yra naudojami keli budai:
1 Compiling paciam source code (Gentoo, Arch*, Funtoo, Lunar, CRUX, LFS...).
2 Installing precompiled binary packages (Ubuntu, Debian, RHEL...).

Hardware management:

Kiekviena GNU/Linux distro turi custom kerneli, o tai reiskia, kad turi skirtingus kernelio modulius. Jeigu turit pvz hybrid video card tai geriau rinktis tokia distro kuri jums leidzia paciam susikompiliuoti kernelio modulius.

Desktop environment/theme:

Themes

Man atrodo net ir linux pradinokai moka pakeisti desktop theme, ar isirasyti kita WM/DE. Todel rinktis pvz RHEL vien del darbalaukio fono yra kvaila nes ta pati darbalaukio fona ar tai WM/DE galima tureti ir ant jau naudojamos distros.

DE (Desktop Environment):

WM (Window Managers):

Keletas ju, tiling WM skirti daugiau tiems kam patinka langus valdyti keyboardu arba nori tureti greitai bei mazai resursu naudojanti desktopa.

Proprietary extras:

Buna tokiu distru kuriuos jums siulo tai ko neturi kitos, tai vadinasi "extras".

  • BackTrack - Penetration Testing tools.
  • NST - WUI (web user interface).
  • DVL - (Damn Vulnerable Linux) Penetration Testing tools, vulnerable+++*
  • RHEL - repositories kur rasit ~komerciniu programu/servisu~

Dar reiketu atkreipti demesi i dokumentacija kuri yra labai svarbi naudojantis GNU/Linux. Ubuntu doc jus rasit kaip paspausti peles desini klavisa kad atlikti norima uzduoti. RHEL, Gentoo, Arch rasit kaip susikurti savo intridfs. Kas geriau jums, priklauso nuo jusu.

Community:

Tai bene svarbiausias faktorius renkantis distra. Jeigu daug zmoniu naudoja pasirinkta distra tai reiskia kad bus maziau problemu (bugu), nes daugiau sansu kad kazkas jau tai pastebejo ir pataise. Bus geresne dokumentacija ar net isversta i lietuviu kalba. Greiciau sulauksit pagalbos, nes atsiras bendraminciu kurie naudoja ta pati ir jau sprende tokias problemas....

D
  • 10 Bir '16

Techtronic, taip, neskaičiau nieko, nes a)tingiu b)neįdomu; bet tu buvai teisus. Įsimečiau Ubuntu 16.04 LTS. Kol kas viskas be problemų, ko tikrai nesitikėjau. Ir svarbiausia dalis -- tas telefonas prisijungė iš karto. Dabar reikia sugalvot, kaip sms siuntinėt ;) Ačiū už kantrybę!

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 10 Bir '16

@Dimavicius tam gali naudoti smstools jeigu jau telefonas pasijungia rezimu CDC/ACM/WDM. Turetum rasti /dev/ttyACM0*.
Daugiau informacijos rasi kaip kas paziurejas dmesg.

Pamenu seniau buvo tam KDE grafinis klientas, ar yra dabar o ir ar turi toki Unity nezinau, bet googles paklausius rekomenduoja paskaityti apie http://wammu.eu