Neveikia klaviatūra

S
Sheelzyy123+
Jovita Pryšmantaitė
  • 2 Rugp '16

sveiki, nešiojamam kompiuteryje lenovo ideapad 100 iškilo problema, neveikia klaviatūra (išskyrus tamsinimo ir šviesinimo klavišai ir F9, kurį paspaudus užgesta ekranas) ir touchpad. Įtariu kad buvo kažkas prispaudinėta, bet nežinau kas. Gal ką turite patarti?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 3 Rugp '16

Spausk Ctrl+Alt+F1 ir pamegink login. Jeigu veikia klaviatura tai problema bus su grafiniu interface, jeigu ne tai pamegink jau ties Grub/Bios/UEFI menu patikrinti kaip ji veikia na arba paprasciausiai paleidus LiveCD Ubuntu ar kita distra.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 3 Rugp '16

Prisiminiau dar viena buda kuri naudojau monitorint/debug X input events, tai paprasta programele pavadinimu xev kuri "mato" visus klavisus klaviaturos, mouse... Pravercia rasant Xorg programas.

Xorg kartais taip buna, kad jeigu jau aptinka kokia klaida lieki be visu input devaisu. Nors jusu atveju jeigu neveikia net ir su Grub/Bios/UEFI (dar pries paleidziant OS) tai turbut telieka nesti i garantini arba meistrams.

G
  • 2
  • 3 Rugp '16

Kolega teisus, geriausia būtų tikrinti tik paleidus kompiuterį, t.į. GRUB meniu.

Taigi tik paleidus (arba restartavus) kompiuterį turėtų pasirodyti toks ar panašus langas:
Ubuntu GRUB

Dabar per kokias 5 sekundes reikia spustelti raide e. Jei pasirodys kitas langas, pilnas visokio Š... - tai jau geras ženklas (be F9 veikia ir kiti klavišai), kompiuteris techniškai tvarkingas ir tikrai buvo kažkas prispaudyta. Aišku dabar galima pabandyti ir kitus klavišus. Pasibandžius - vėl perkrauti kompiuterį ir duoti žinią mums, kaip pavyko testas.

Ghost moved this prieš 7 metus,8 mėnesius