Naršymas Windows tinkle

V
  • 1
  • 26 Rugs '16

Norėčiau paprašyti Jūsų, kolegos, pagalbos. Toks reikalas: yra vienas PC, kuriame sukasi Windows Server 2012 OS, šiame PC vienas katalogas pavadintas "Bendras" pasiekiamas iš visų tinkle esančių kompiuterių, kuriuose sukasi taip pat Windows (tik 7); viename PC yra įdiegta šiuo metu OpenSuse (su KDE, galimas persijungimas į Gnome); taigi, iš kitų PC atsidaryti "Bendrą" nėra jokių problemų, o iš Linux'inio PC - jis išmeta pranešimą: "Vietiniame tinkle nepavyko rasti jokių darbo grupių. Darbo grupių peržiūrą gali blokuoti įjungta ugniasienė." Mėginau jungtis iš PC, kuriame įdiegta Lubuntu, tas visus tinkle esančius PC mato, paspaudus ant "Bendro", prašo suvesti vartotojo vardą ir slaptažodį, tačiau vis tiek katalogo turinio neparodo, nors iš Windows 7 nieko neprašo ir iš karto atidaro katalogą. Serveris ir "dalinimasis", manau yra sukonfigūruotas tinkamai, kažkas čia netinka Linux'ui, o kas būtent - niekaip negaliu išsiaiškinti. Kažkur internete skaičiau, kad lyg tai Windows naudoja pasenusią "kažko" versiją, o Linux ji naujesnė, dėl to kyla nesuderinamumai.
Gal kas galėtumėt patarti ką daryti, nes dirbant labai dažnai reikia tą "Bendrą" pasiekti, todėl kiekvieną kart reikia perkrauti PC į Windows 7 OS.
Papildymas. Pridėjau išimtį ugniasienėj (pridėjau samba klientą), dabar paspaudus ant Network (Tinklas) parodo du tinklus MSHOME ir WORKGROUP. Man reikalingas Workgroup. Dabar jau rašo, kad "Failas ar aplankas smb://workgroup/ neegzistuoja. Nieko nesuprantu. Ar čia aš dar ir aplanką turiu susikurti?

G
  • 26 Rugs '16

Na tau reikia nurodyti serverio adresą (IP adresą dažniausiai). Pažiūrėk, ką rodo (pasikeisk IP į tavojo serverio):

# smbclient -NL 10.44.5.12

Turi parodyti, kuom tas serveris dalinasi. Jei parodys, gali tada bandyti:

# mount.cifs //10.44.5.12/pasidalintas_aplankas  /aplankas/tavo/kompiuteryje -o guest
V
  • 28 Rugs '16

Taigi, nutariau su Jumis pasidalinti savo įspūdžiais :-). Žodžiu, užpykau ant Suse ir susidiegiau Linux Mint 18, ir visos problemos išsisprendė. Tinklą galima naršyti drąsiai, nereikia nieko prijunginėti (mountinti), jokių katalogų kūrimo ir visokių kitokių neaiškumų. Tiesa, prisijungiant prie "Bendro", paprašė įvesti slaptažodį. Išsiaiškinau, kad reikia vesti ne serverio kažkokį slaptažodį, o tiesiog savo Linux kompiuterio vartotojo vardą ir slaptažodį. That's simple! Aišku, tai ne Ubuntu (o Mint'as), tačiau pagrindas vis tiek tas pats Ubuntu ir patogiau, nes primena Windows. Dabar belieka atrasti video redagavimo programą, kuri būtų bent kiek panaši į Corel Video Studio (arba mėginti šią pasileisti per Wine?). Gal ir šiuo klausimu galėtumėt kažką patarti?