Ka jus matot apie sita telefona, kuris veikia pilnai GNU/Linux

R
  • 28 Rugs '17

Neseniai radau https://puri.sm/shop/librem-5/ atrodo labai cool.
Kokia interneto nuomone?

E
  • 5 Spa '17

Nematau didelio skirtumo. Jeigu būt paranojiškam apie savo saugumą iki tokio lygio - iš kur jūs žinote, kad įvairūs microcontroleriai nesiunčia informacijos kam nors žemesniu lygmeniu, nei operacinė sistema tai galėtų daryti? Tokiu atveju vienintelė išeitis būtų viską pasigaminti pačiam (ne vien iš hardware pusės, bet ir visus draiverius kiekvienam microcontroleriui aprašyti pačiam).

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 6 Spa '17

Turėjau kažkiek atviro kodo telefoną, aišku tai yra malonu, bet turi ir savų minusu.
Tarkim programinės irangos, nėra navigacijos normalios, arba visų dabar naudojamo facebook (šiais laikais tapo būtinas nori to ar ne)

Beje Android irgi yra "atviras", bet jeigu nori saugumo ir jums reikia iš telefono tik paskambinti tai kuom bloga nokia 8110?

R
  • 25 Lap '17

Nemanau kad telas bus "tik paskambinti", bus greiciau kiseninis desktop. O feisbuka as naudoju ir taip tik per browseri - taip tauposi batareika...

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 25 Lap '17

Tai jeigu nori Desktop'o kiseninio, kam tau permoketi uz telefona, geriau pirk ka nors tokio, prie jo powerbanka (pats toki naudoju todel rekomenduoju) ir zaisk i valias

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 25 Lap '17

Mano aki patrauke kitas sios kompanijos projektas :). Jis vadinasi PureOS, ir tai atrodo nieko neissiskiriantis projektas, daug ju siais laikais aplink (atrodo distroeatch ju randa 1000+), bet kaip ir daugelis kitu jie daro tas pacias klaidas...

Tarkim pavadinimas, PureOS (beveik TrueOS), arba "user friendly" (cia kaip Microsoft Windows Home edition?)... Man gaila tu zmoniu kurie naudoja tokio tipo "OS", naujokai uzkimba ant tokiu budu viliojanciu marketingistu, ir susiduria su begales klaidu. Save gerbiantis Linuxis'tas niekad tokio brudo net nepalies!

Aisku nuostabu, jie net paleido sios "OS" klaidu tracker'i, bet klaidu taisyti nera kam, o ju tikrai daug:
Fri, Nov 17, 9:29 AM - Thunderbird won't open
Tue, Nov 14, 9:00 AM - Gnome Calendar unable to setup online accounts (google calendar, nextcloud microsoft exchange)
...

Juokingiausia tame tai, jog toki projekta paleisti paciam nera taip sudetinga, pacios distros siulo tam templa'tes, pakeiti darbalaukio paveiksleli, pavadinima i "TrueOS", sugeneruoji tinklapi prirasius i ji "Security", "Privacy", "Freedom", "Modern", "Cutting-edge technology".... lauki kol atsiras koks durnius kuris mestels kapeika tau i pinigine, ir begi kurti naujo tokio pacio projekto tik nauju pavadinimu bei lakti kol ir ten tas durnius apsilankys.

Tad, ka as manau apie tokius telefonus/projektus? Well, man jie primena Nigerijos spamerius kurie bando tau parduoti amzina varikli.