Ubuntu.lt merdėja;reikalingos reformos

V
  • 10 Rugp '09

Jau senei pastebėjau,kad į ubuntu.lt puslapį jau retas,kas beužsuka.Todėl manau būtų naudinga jums šį puslapį performoti truputi kitaip,jug ne kiekvienas naudoja Ubuntu...
Į ką reikėtų atsižvelgti:
1.Įsileist į savo puslapį ir kitas populiariausias distrubucijas(pvz:ubuntu,openSUSE,Madriva,Fedora ir etc..)

A
  • 10 Rugp '09

pats naudojuosi ne tik ubuntu, bet ir dar visokiom distrom. manau, kad jei ubuntu, tai ubuntu, nes bus labai jovalas su daug distribuciju. kas del pagrindiniu suse, fedora ir t.t. tai nieko, bet yra juk begale visokiu cruxu, slackware ir kitokiu, kurios absoliuciai kitaip funkcionuoja. ubunto juk tikslas padaryti ne kuo krutesni linuxa, o kuo geresni.

G
  • 10 Rugp '09

Manau viskas, ką į puslapį dar būtų galima priimti - debian ir kitus "giminaičius". Šiaip reikia gaivinti patį forumą (tiksliau keisti)

L
  • 10 Rugp '09

Ir taip čia Lietuvoj populiariausias forumas lyginant su kitomis distribucijomis. Nieko čia neprigaivinsi. Pagrindinė tema yra pagalba naujokam, tačiau jei moki angų ir turi bent kiek košės galvoje, tai tikrai rasi, kur kas susidūrė su problema ir kaip ją sprendė. Toliau seka developinimo klausimai, bet Lietuvoj tiek ubuntu programuotojų, kad galima emailu susirašinėt. Lieka lietuviškas forumas tik lietuviškiems reikalams, meetams ir kitoms naujienoms aptarinėt. Tokia jo paskirtis yra ir liks, niekaip čia neprigaivinsi.

S
  • 10 Rugp '09

Patį forumą, tai tikiuosi spėsime iki rudens palaisti ant phpbb, su visais senais duomenimis...

O kas liečia kitas distrubucijas, tai buvo nesenai užvirusi tokia diskusija dėl susijungimo su AKL forumais. Tačiau galiausiai dauguma nusprendė, kad Ubuntu forumas turi likti tik Ubuntu,o visos bendros temos ir toliau bus vystomos AKL forume.

Tai gi, visos distribucijos puikiausiai gali glaustis į forumai.akl.lt

R
  • 10 Rugp '09

Tai padaryt atskira skilti pvz: "kitos os" ir tegu ten raso apie kokias nori distras ar os.O skyrstyt pagal giminystes rysius,tai galvoju nelabai...

D
  • 10 Rugp '09

Nieko nereikia daryti, nedarykite betvarkės, kaip tik reikia keisti/šalinti "mirusias" temas kaip xubuntu, beta versijos itraukti į blevyzgas apie viską, python naikinti ir perdaryti bendrai į "programavimas", kaip sirex minėjo kitoje temoje scriptus tvarkingai kelti į wiki, programinės įrangos įnstaliavimas/naudojimas sujungti kartu, na o baltix kaip kažką tokio "lietuviško" palikti arba ne, nes tas pats ubuntu...ir nebūtina daryti ubuntuforum.org kopijos. Beto tie kurie jaučia "simpatijas" kitoms distribucijoms, ne iš *buntu šeimos, suprantama, kad menkas populiarumas daro savo, menka bendruomenė, trūksta bendraminčių ir vietos bendravimui, bet čia ubuntu.lt ir tokiems žmonėms puiki proga gaivinti "sodą" kaip forumai.akl.lt Dar vienas dalykas, kad gnu/linux vietoje nestovi, ateis laikas, kai tokie forumai bus reikalingi tik screenshot'ais pasidemonstruoti, arba "visiškai žaliems" pasiskaitynėti [optimistiniu požiūriu].

A
  • 11 Rugp '09

Vieninteli dalyka ka reikia padaryti tai "edit post"

R
  • 15 Rugp '09

Niekas čia nepasikeis, ką bedarytumėt, juk viskas nuo lankytojų priklauso. Todėl kuo daugiau skyrių-temų bus, tuo ir lankytoju bus daugiau, tuo ir forumas gyvesnis bus.
Žinoma temas gal kai kurias reikėtų sujungt, kaip Progamų naudojimas-instaliavimas ir panašiai. O kas liečia kitas distras, na tai tegu jos sau būna, juk netrukdo, juolab, kad užsimanęs kurią išbandyt turėsi kur pasiklaust.
Ir būtinai turi būti, kaip paminėjo >apokalipso "edit post"

A
  • 15 Rugp '09

kuo daugiau skyriu,tai manau daugiau ir painiavos butu. tikslingau pagal funkcionaluma skirstyt. pvz gelezies forumas su virsui prilipinto temo,kaip priverst veikt nvidia,ati ir t.t. ir toliau tarkim vaizdas garsas su velgi lipniom temom apie kodekus,pluginus ir t.t. kad atejai ir viskas aisku,nereikia po paieska narshyt ar nauja tema kurt.

A
  • 15 Rugp '09

dar noreciau paskatint visien prisidet prie puslapio bet kuom,kuo imanoma,nes turit suprast,kad sau darai,o ne steve'ui jobbsui ar dar kam. tai yra puiki galimybe turet patogius tutorialus ir info bei keistis ziniom savo kalba,nes ne visi supranta eng ar ger ir t.t.

N
  • 15 Rugp '09

Nereikia į ubuntu.lt pridėt kitų distribucijų skilčių. Čia yra ubuntu, o ne linux forumas. Jeigu darysim viską bendrą, tai jau bus nebe ubuntu, o linux svetainė. Ir tuom gaivint forumo visai nereikia, ateis laikas, padaugės Ubuntu vartotojų. Mes gi ne dėl populiarumo čia.

R
  • 15 Rugp '09

As galvoju,kad jeigu cia yra bendruomene arba norima ta bendruomene daryt,tai turetu buti vietos ir papliurpt apie kitka.Ne vien ubuntu ir tik .Tiesiog testusi bendravimas tarp zmoniu,kurie del kokiu nors priezasciu nenaudoja ubuntu arba tiesiog bando kazkokia kita OS/distribucija.Vien susiaurint i ubuntu programinius/techninius dalykus galvoju pakenktu bendruomenes kurimui.

D
  • 15 Rugp '09

Tai kas nors sirex komentarą skaitėte, tokiu atveju jokios prasmės nelieka turėti atskirą ubuntu forumą, sujungtų su akl ir užsibaigtų šie "verkšlenimai" apie merdėjimą ir t.t.

N
  • 16 Rugp '09

Sveiki mielieji.
Pasistengsiu pauškinti kodėl aš čia nesilankau.Na visų pirma svetainė ir forumas yra APGAILĖTINI.Svetainės rezoliucija juokinga kaip tokiu laiku...Dizainas šlykštus,nykus.Forumas turbūt pats blogiausias kokį teko matyt per gyvenimą visomis prasmėmis.Nejaugi sunku buvo paprasta phpBB forumą padaryti?Kuris visiems aiškus ir turi galimybių daug,mielas akiai.Forumo kategorijos gerokai juokingai padarytos.Nieko neina surast-parašyt žmoniškai.Atrodo visas puslapis,kad neatnaujintas jau keli metai.
Jai ir taip toliau bus manau ši svetainė pasmerkta mirti...
Reikia keisti požiūrį.Manau svetainė atsigautų padarius ja visiems prieinama.Tarkim kiekvienas narys gali rašyt bloga linux tematika,skaitytojai ringuoja ir geriausi įrašai kyla ant pagrindinio puslapio.Viskas keičiasi nuo skaitytojų skaitomumo.
Manot niekas nerašys?Aš ir dabar randu neblogų įrašų Lietuviškuose bloguose.
Tai atgaivintų gerokai svetainę.Nes dabar tai juokas kai vienas žmogus kelia naujienas.Per 9.04 išleidimą pasirodė kreivokas pranešimas pavėluotas ir su klaidomis...
Kaip ir sakiau reikia keist požiūrį vienas žmogus nieko nepadarys.
Forumo tereikia paprasto phpBB.Na aš manyčiau su kokiu ne nykiu tamsiu fonu.Ir geromis kategorijomis.
Nes dabar visiškai nesilankau svetainėj nes nėra reikalo tai daryti,tuščia...
Viskas mirę...
Reikia pastovių atnaujinimų bendrai apie linux programas bei naujienas,pc dalių apžvalga kurios suderinamos su linux...
Na tikiuosi į mano pastabas atsižvelgsit,ir tikiuosi kada-nors vertės čia apsilankyti...

N
  • 16 Rugp '09

nekenciu25:
Esu matęs daug prastesnių forumų, kuriuose nėra net PM funkcijos. Nepasakyčiau, kad dizainas gražus, bet taip pat nepasakyčiau, kad šlykštus. Pirmą sykį girdžiu, kad reikėtų kritikuoti linux sistemas linux svetainėse, o ir dar į viršų kelt geriausias... Niekas to nedaro, net ubuntuforums.org.
Iš kur ištraukei, kad 9.04 versijos naujiena parašyta pavėluotai? Kiek atsimenu, mes ją parašėm ta pačią dieną kai nauja versija buvo oficialiai išleista, tik vakare. Ir kokių klaidų tu radai ten? Beto, ko tu tikiesi per krizę? Nori daug naujienų? Pasižiūrėk, BMS užsidaro, kompiuterių verslas žlunga, o kaip dar galima galvoti apie spartų naujienų rašymą? Negalvok, kad viskas taip paprasta, dabar nėra laiko viskam suspėt, ypač kai yra tiek daug globalinių problemų.
Aš nesu prieš, kadangi tu daug ko gero pasakei, tačiau daug kur ir per toli nuvažiavai. Ne vien ši svetainė miršta, yra krūvos tokių pavyzdžiui nk.lt. Nenoriu per daug nukrypti, tačiau neaišku, kas išvis bus su tais kompiuteriais. Kiti prognozuoja, kad toks dalykas išvis išnyks, nes jei Amerika bankrutuoja, kas daugiau gamins kompiuterius? Taip kad dabar sėdėkime tyliai ir tikėkimės geresnių laikų...

N
  • 16 Rugp '09

Kokia kritika?nesuprantu?

pažiūrėkit kaip atrodo geri straipsniai kuriuos verta skaityti iš paprasto blogo.
http://vytax.blogspot.com/search/label/linux

Jai būtų svetainėje integruota protingai padaryta straipsnių/blogų sistema svetainei naujienų visada užtektų.Ne taip kaip dabar...

Naujausi straipsniai pagrindiniam puslapyje...
"straipsniai :: Interneto dalinimas
Data: 2007-01-23"

LaTeX lietuviškai ant Ubuntu 6.10 ir Windows XP
Data: 2007-01-23

N
  • 16 Rugp '09

Tu teisus, tačiau kam tu čia atėjai patrolinti? Mes patys žinome savo problemas, žinom, kad straipsniai pasenę, ir kad svetainėj reikia naujo veido. Jei viskas klostysis gerai, tai tikrai naują svetainę su nauju forumu pamatysime.

R
  • 16 Rugp '09

Apskritai tai dabar, kai pasipyle daug kritikos tinklapio kureju/administratoriu atzvilgiu,pradejo kazkas judet.

A
  • 16 Rugp '09

Postinam merdinciam forume. Man patinka zodis "merdejimas". Naudosiu ji kaip slogana per kokia shvente ar akcija. Merdejimas.