Gal reikėtų keisti forumą?

S
  • 23 Lap '09

Su phpBB susidūriau pirmą kartą, būtent statydamas šį ubuntu.lt forumą. Kuo labiau gilinuosi į phpBB subtilybes, tuo labiau suprantu, kad prastesnio sprendimo tikriausiai niekas negalėjo sugalvoti.

Prieš pasirinkdamas, apžiūrėjau, kad phpBB turi daug visokių modulių vadinamų „modifications“. Tačiau, kai pabandžiau įdiegti, supratau, kad po tokių diegimų atsinaujinti bus gan sudėtinga.

Apie teisių konfigūravimą, tai išvis nenoriu prisiminti...

Kuo toliau, tuo labiau kyla noras perkelti visą forumą į lankstesnį, paprastesnį ir t.t. forumo variklį.

Ką manote. Gal galite ką nors parekomenduoti? O gal tarp jūsų yra phpBB fanatas, kuris galėtų sutvarkyti visus trūkumus?

K
  • 23 Lap '09

Kazkada, savo laiku, buvau vos ne iki paskutinio siulelio isnagrinejes phpBB. (turiu silpnybe visokiems "narstymams"). Gal todel nuolat lokialiai "kabo" kokia TVS kuria griaut bandau.
phpBB nera tas forumas, kuri butu galima ramiai laikyt. Pirmiausiai todel kad gana nepatogus administravimas.
Antra. Jame klaidu daugiau nei M$ produktuose.
Rekomenduot nieko matyt negaleciau. Prie kiekvieno produkto reikia priprast.

S
  • 23 Lap '09

Štai gera svetainė: http://www.forummatrix.org/

Šiaip, pagal visus aprašymus vienas iš geresnių variantų – http://fudforum.org/

Reikės plačiau pasidomėti, lokaliai įsidiegti ir išsibandyti.

Patys furummatrix.org naudoja punBB

D
  • 23 Lap '09

punBB naudoja http://forumai.akl.lt/, tai gal kokių patarimų duotų, o kas liečia PERĖJIMAS-2 , visiškai neprieštarauju, pats apie tokius dalykus neišmanau, negaliu niekuo prisidėti, svarbu, kad butų kokia vieta "komunikuoti", ir aišku patogu.

K
  • 23 Lap '09

Apsi... gali, kiek ten forumu.
Beje, juk pats Drupal`as turi kazkoki foruma. Bet kiek speju, tikrai toli grazu ne stebuklinga, jei jau ieskai kazko is pasalies.

S
  • 23 Lap '09

Drupalas turi lanksčią nodų sistemą ir komentarus, būtent iš jų ir daromas forumas. Bet vis tik manau, geriau rinktis tai, kas pritaikyta konkrečiam tikslui.

Nors iš esmės galima naudoti ir Drupal forumą..

K
  • 23 Lap '09

Tikslas, kiek suprantu yra diskusijos. Pageidautina kad butu patogiai skaitomos ir pasiekiamos, bei lengvai administruojamos.
Naudojant Drupal "foruma" , atkristu papildomos registracijos klausimas, kuri kele berods ne vienas.
Antra, tai butu viena sistema. O ne dvi atskiros. Nezinau didelis tai pliusas ar nelabai, taciau manau jog priziuret viena sistema yra lengviau, nei dvi, visai nepanasias viena i kita.
Ir galiausiai trecia. As jokiu budu nepersu minties jog butinai reikia naudot Drupal foruma. Gal jis dar "kreivesnis" nei phpBB. Tiesiog garsiai mastau

V
  • 23 Lap '09

Naudokim Drupal forumą

S
  • 24 Lap '09

Aš apie tai neišmanau. Norėčiau, kad forumas turėtų normalų RSS ir kiekvienas atsakymas būtų siunčiamas į skaityklę.

I
  • 24 Lap '09

Man ir labai svarbu, kad forumas turėtų RSS. Nes dabar sekti klausimus ir atsakymus labai labai nepatogu. Jei taip ir toliau, ko gero ateisiu tik kai pačiam reiks ko nors paklausti.

K
  • 24 Lap '09

Ir dar šioks toks pastebėjimas.
Nesvarbu, koki forumą pasirinksi, pasistenk sumastyt ir paviešinti bent elementarias taisykles. Nes tikrai nelabai suprantu tokių barių kaip "8 puslapių tema apie nieką ubuntu forume"... Tam yra forumas pradedantiesiems. Ir vistiek, karikatūra kažkokia.
Kažkur "underground`iniam" forume mačiau vieną gana įdomų sprendimą :
vartotojai turi teises, kurios nustato, kokiuose forumuose jie gali rašyt. T.y. yra forumo lenta naujokėliams. Smelio dėžė, kurioje jie priversti kapstytis tol, kol parašę tam tikrą daugiau - mažiau protingų postų skaičių, išmoksta bendraut ir gauna teisę rašyt i kitus forumus. Tokiu budu, teršiama tik viena forumo lenta, o ne visas forumas.
Ir jei jau pats sugalvoji užklyst i "smėlio dėžę, tai dėl sugadintos nuotaikos kaltint privalai tik save"

S
  • 24 Lap '09

Ačiū už nuomones. Pasiskaičius, net pats susimąsčiau, kad Drupal forumas tikrai turi daug pliusų. Viena sistema, ta pati userių registracija, mažiau darbo administruojant ir t.t.

Drupal tikrai turi RSS ir ką tik nori.

Reikės pasidomėti šiuo klausimu plačiau.

Dar kartą ačiū už nukreipimą teisingu keliu

K
  • 24 Lap '09

Visuomet prašom

M
  • 24 Lap '09

man asmeniskai kaip naujokui viskas gerai, svarbu kad butu kur bendrauti ir rasti problemu sprendimus
na yra kaskokiu nesusipratimu, bet tai linux-issukiai

R
  • 8 Sau '10

Klausiu čia, nes nenoriu temos kur: kaip teisingai nustatyt forumą, kad nesiūstų pranešimų į emailą apie naujas forumo žinutes? Tiesiog užverstas paštas ir nusibodo trint

S
starka
don Pedrilio
  • 8 Sau '10

@raimeksas
Vartotojo valdymo pultas / Diskusijų lentos nustatymai / Keisti globalius nustatymus / Perspėti apie naują asmeninę žinutę: NE

atrodo šitas

S
starka
don Pedrilio
  • 8 Sau '10

oops arba
Vartotojo valdymo pultas / Diskusijų lentos nustatymai / Keisti rašymo nustatymus / Visada perspėti mane apie atsakymus: NE

S
starka
don Pedrilio
  • 8 Sau '10

visada prašom
beje, gal esi užsiprenumeraves kokia nors forumo temą? tada irgi ją atšauk, nes siųs tau mailus vistiek tada, jei kas parašys joje

R
  • 8 Sau '10

Užtai, buvau užsiprenumeravęs pasirodo (nepamenu ), visvien siuntė. Atrodo susitvarkiau.